Baby Acne / Jerawat

Ada tak mummies yang baby pernah ada acne macam ni masa 0-3 months? Apa yang korg buat ya? Tengok google kata tak payah buat apa2 just cuci pakai air suam tapi kalau teruk takkan nak biar. Saya kesian sbb naik acne besar2 mcm sakit je. Bangun pagi baby akan gosok muka sampai merah2 and pecah 😭

Baby Acne / Jerawat
2 Balas

Bby sy naik mcmni lps discharge hsptl. Makin lama mkin merebak. Then sy bawa pi kk, dktr bg ubat sapu. Baru la surut & hilang xde kesan

1y ago

Dlm 1 minggu mcmtu mula surut. Sapu lps mndi, tak perlu sapu tebal2.

laa ibu teruk tu.. bawa klinik terus jgn tangguh.. kesian dia..

1y ago

Dia naik cepat dalam masa 1-2 hari terus jd mcm tu. Kalau esk makin teruk sy bawak g klinik