susu formula

Ada tak mommy2 sini yg hanya berikan susu formula pada baby sejak nb? Please help..sbb ni 1st baby.. Xdpt bf baby sbb ubat2 yg sa mkn ada effect pada baby. Nak tau pattern minum susu utk baby..

3 Balas

sy bg pd ank sy dri nb. pas 2mgu dia d lhirkn.. mle2 bg susu bdn. tp tk pndai bg lpstu smpai luka area puting sy. so sy stop bg ank susu bdn😭 takde mslh bg susu fomula pd bby.. cme tgok susu tu ssuai tak untk bb. kdg ad susu bt bby sembelit, cirit birit tu mksud tak ok.. mcm ank sy bg anmum, ps sthn tkr pediasure.. alhmdulillah ok dh nk msuk 3thn dh

Ikut exactly guidance from the box susu formula tu. Dia akan bgtahu umur baby brp scoop & brp kali sehari.

saya beri susu FM sejak baby lahir...jenuh ga tukar2 susu baru jumpa yang sesuai untuk anak...

4y ago

Ooo.. da bg air plain ke.. my baby Masa umur Dua minggu sempat minum susu bdn( itu pun lepas pump 2oz sehari ja) selebihnya fm.. mcm2 susu diguna.. da yg buat colic jadi teruk.. sembelit.. muntah2.. now dpt jumpa serasi.. dumex mamex.. & sapu losyen mayyababy..utk buang kahak..(setakat Ni.. kahak disingkirkan melalui najis..setiap Hari)