prubahan slps brsalin

ada tak mommy yg kt sni lps brsalin jd kurus ? sy dlu berisi sikit yg ok2 la d gemuk sgt .. tp lps bersalin jd kurus mcm org yg bru baik dri sakit😅 muka pun ikut.. sblm mngandung atau mngandung mmg body ada berisi2 cuma skrg mcm x brpa.. normal ke? dgr kata mngkin sbb menyusu badan .. dah 5 bulan stelah brsalin

22 Balas

menyusu mmg boleh buat turun banyak berat sebab kalori kita baby ambil, sebab tu kena topup balik. makan kena jaga, tidur kena jaga, baru berat badan boleh naik.

6mo ago

i see.. kdg tdr mmg lmbt gk tula psl kot

syukur lh yg dh chubby2 sblm mengandung ni tkde stretch marks kn? saiz seluar dlm sy sblm mengandung msih muat saiz S dan M skrg XL pn msih sempit sikit

i lah tu. ramai tegur kurus. perut pun before this ada la buncit. lepas bersalin hilang perut 😂 seluaq semua boleh pakai. dulu berisi, sekarang entah

6mo ago

kan. ahahaha seluaq pun kena pakai belt dah 😂😂😂

saya masa buka buku 38kg, last timbang sebelum deliver 56kg, sepanjang breastfeeding journey 1 year 41kg and now maintain 39kg🤣

sy sblm mengandung 38kg, paling berat masa pregnant pn 42-46kg jee. lepas je bersalin sampai skrg ank nak masuk 3 tahun tetap 38kg 🤣

6mo ago

i see 🤣

saya. .berat 66kg tinggi 163cm...lps bsalin 54kg..lmak2 xde..pkai bju jd longgar..mkn byk jg..maybe sbb myusu

normal. dulu sy pregnant berat 65kg. lepas bersalin 53kg. bak org kata, hilang berat pergi kat anak 🤣

Normal lah sis.. sbb baby bf. Mak² mmg akn byk bergerak llgi yg ada anak kecik, ank kuat menyusu 😁.

Jelesnya ngan sis. Anak saya dah setahun setengah, saya masih 5kg lebih berat dari masa sebelum bersalin.

6mo ago

xpa sis kira ok da kn yg pnting sihat.. mngkin berbeza2 org 😊🥹

sy dlu pon mcm tu .pastu lepas baby setahun badan muk2 balik sbb xjaga makan 🤭