Pati Delima Gulsen

Ada tak mommies yg consume pati delima gulsen waktu pregnancy? Ada feedback mcmana tak? Naik x hb? Tgh survey nak amek supplimen utk naikkn hb sbb hb asyik low ?

16 Balas

Kalau takde masalah in shaa Allah pati delima apa pun okay. Even tak naik terus ke normal still ada peningkatan. Macam saya hmm... 😂 Zincofer telan sampai 2 biji, pati delima pun telan, air oren suquick pun minum, siap kena inject iron 4 dose pun hb low. Sekali rupanya baru tau ada thalassemia. Sia2 buntut ku dicucuk 🤣 dah la sakit

Maaf sis. Tak pernah ambik. Better sis makan ubat kk bersama air limau kasturi yg buat sendiri. Based on experience saya, Alhamdulillah naik hb. Asalnya saya anemia in pregnancy. Lepas tu dah tak lepas start amalkan minum air limau ni. Tips ni pun nurse kk tempat saya yg bagi.

Saya ada consume during 3rd trimester plus makan iberet alhamdulillah hb makin naik. Saya bancuh 2/3 sudu pati delima gulsan campur dgn separuh cawan air sejuk dari peti n minum setiap malam sebelum tidur. Minum sikit2 pakai sudu sebab agak masam tak mampu nak telan sekaligus.

Saya amik sis Alhamdulillah hb dri xcntik terus 11 lebih Alhamdulillah, masa awal2 xtahu usaha dah msuk 20 minggu lebih baru try. Sofar ok. Bncuh dengan air suam. Xmasam sgt👍sayapon dah bnyak try n error. Dalam mada smaa amalkan jambu batu jugak hehe

Sy 2nd trim baru amalkan Sampai now dah 36w+. X berani try masa 1st trim sbb terlalu masam takut effect kandungan. Tapi bagus, utk control gula, berat, naikkan hb. Try la dulu macam mana

X buat naiklah. Sy mkn brand gulsan juga. Tp sy mkn tu sbb cntrol darah tinggi and glucose and etc katanya. Tp klu hb, it doesnt work. Sy mkn jambu batu n oren br hb cntk

Sy mnum pati delima ni sbb hb low..alhamdulillah membantu hb naik..tp sis kna jga mkn sama..sy xmnum teh or coffee cmtu..tiap2 ari mkn jambu batu..

Sy dri awl mgndung minum pati delima ni smpai skrg da 31w.. setiap hri satu sudu xbncuh pun... Alhamdulillah hb maintain je 11 keatas...

Pati delima gulsan mmg sgt2 baik utk naikkan hb low,sy pon minum..alhamdulillah setiap kali checkup hb 13 ke atas😃

sy amek..stngah botol baru cuba,hb 9.8 naik 10.8 ..sy mkn mcm tu ja..tp kna bnyk mnum air msak sbb dia rsa panas sikit..