Saiz kepala bayi besar dari usia kandungan

Ada tak mommies yang doc bagitau saiz kepala baby lebih besar dari usia kandungan. Macam saya, currently 29 weeks, kepala baby besar macam 30 weeks. Kira normal ke? Saya first time mommy, agak risau lah. And, kemungkinan untuk bersalin normal tu boleh kan? #firstbaby #pleasehelp

1 Balas

ank sulung dulu scan d kk kata baby kepala besar tapi bila pergi scan kat klinik pakar doktor ckp besar baby mengikut usia kandungan & alhamdulilah baby lahir kepala dia x besar pun 😂

2y ago

Ooh. Saya terbalik pulak. Specialist kata kepala besar. Kk masa scan takde bagitau pape 😅 kiranya ni estimation je lah kan? Btw, thank you share pengalaman awak 🤗