Berat baby kecil

Ada tak mommies dekat sini sama macam saya? Scan 34weeks Dr kata berat baby 1.8kg je 🥲 Ada tips apa apa ke

5 Balas

sy skrg 32 weeks berat baby sy 1.8kg lebih. mgkin sis kena mkn nasi setiap masa. pagi nasi lemak, tghri nasi campur n mlm nasi goreng or any mknn panas yg mkn nasi. minum manis sikit mcm teh o ais or air suam. snacking selain buah mkn biskut pun okay. mkn portion biase tp kerap slgi sis xde komplikasi mcm gdm ke ape. sy ade gdm pun nk control beriya xde la sbb skrg mmg mudah lapar. so sy mkn je portion biase.

sy 36week berat baby 2.2kg.. berat sy pon turun mendadak kes demam seminggu kurang slera makan 😪 mggu depan kena refer pakar.. ghisau jgk ni takot kena branak paksa sbb mggu depan tu dh 37week bila2 masa boleh beranak.. sama2 laa ikhtiar makan kalsium lebih 😂😂

Banyakkan mnum manis sis. Buah buahan. Sy kerap mkan tp kuantiti sikit. Berat bby naik. ada suggest mnum susu mgndung pon okey.

rsanya okey je tu sis...sya hritu 32w bby Bru 1.5kg .. skrg 36w+ bby dh 2.8kg🥹 mkn mcm biasa ja

mkn aiskrim n durian sy buat mnjdi🤣 smpai misi mrh sbb berat naik hahahah