Keputihan waktu hamil

Ada tak momies yang mengalami keputihan masa pregnant ni ? Doctor ada bagi ubat untuk masukkan ke dalam vigina.. tp saya takut 😬#pleasehelp #bantusharing #firstmom

11 Balas

Saya ada keputihan bnyak, bila time pregnant ada keputihan dr akn sruh buat vagina swab sbb nak tgk kuman apa, klu ada gbs bahaya. Saya haritu Alhamdulillah dr kta kuman biasa dan masukkan ubat dari bawah. Tapi smpai skang masih ada keputihan, dr kata check dlu ada gdm ke tak klu x de dr akn bagi ubat probiotik. Apa2 pun check dlu dgn dr

InshaAllah takde apa. Actually takde rasa apa pun tau bila ubat duk dlm miss v kita 😅 Kalau takut nak masuk suruh husband masukkan. Esoknya semua keputihan akan keluar dan takde masalah dah tapi keputihan boleh jadi balik. Jika ada lagi kena bgtau doktor

in shaa Allah xde pape mommy..keputihan tu lagi bahaya kalau dibiarkan..bole jd kuman..sblm ni sy pernah ada keputihan yg smpai gatal2..sgt2 xselesa..doc bg candid v-1 utk insert dlm vagina..lepas tu terus xde dh mslh keputihan..alhamdulillah

2y ago

Okay InshaAllah.. 😚

Awak jangan takut, tapi insert tu lagi elok dari sapu tu. Jangan takut, Insyallah lepas ni kurang keputihan awak, yang penting minum air masak banyak, pakai pantyliner, pakaian dalam tak boleh ketat sangat, Insyalllah pulih nanti😊

klau tak gatal dan tak berbau, doktor syorkan sye pkai pantyliner, lap slps membuang air, kerap minum air kosong..keputihan is normal..sye tgh mandi pun kluar, wat kje skit kluar..xleh nk stop..

Sy ank ni x ad mse ank no 6 ad smpi gtal Tp dr sruh bsuh dgn air geram suam2 1mggu hilng Tp mmg gtl gila

Keputihan sms hamil, normal. Kalau ada jangkitan dan byk sgt tu mmg doc bg ubat

Saya pakai Alhamdulillah okay. Cuba lah 🥰

Itu kalau da terlalu banyak

doctor swasta ke ? 😅

2y ago

kalau doc kk ikut jela ckp doctor