susu Calla Milk

ada tak mmy yg mnum susu calla milk ni?? boleh shaare feedback. #bantujawab #firstmom #ingintahu #bantusharing

19 Balas

saya minum masa first tri sebab hb low tp tak naik makin turun adalah 🤣 rupanya sy ada thalasemia n then sy stop minum sebab mcm x membantu n masa tu selera makan dah kembali normal so saya harapkan pemakanan harian saya je dpt bantu naikkan hb.. n then third trimester minum balik sebab teringin sgt nak minum kopi tapi tak berani minum kopi mcm zus apa semua tu takut lg turun hb (saya peminat tegar kopi).. so saya minum yg perisa machiato dia at least ada khasiat tak macam kopi biasa.. hujung tu hb stay 11 gitu je kira oklah tak rendah

3w ago

smla kite sis,talasemia jugak🥹..melayng je rs tiap masa

saya masa pregnant beli sampai 2 kotak perisa strawberry dan chocolate. tapi end up saya tak boleh minum juga, sebab kalau minum je mesti muntah balik. saya masa pregnant tak boleh minum apa2 susu pun. mesti akan muntah balik. so kalau naikkan hb pun, saya just ambil zincofer yg kk bagi je. makan zincofer elok je takde pula muntah. hb pun naik sikit2 je. sekarang anak saya dah lahir, umur 4bulan. saya bedal calla milk tu skarang. sayang beli tak dpt minum waktu preggy. kita minumlah skarang. hehe

saya hb low. so, consume calla, saya minum satu sachet sehari, tp hb tk brp nk naik kalau tk jaga makan, so saya consume 2 sachet sehari baru nmpk naik hb. bersalin awal 3 mggu dari due (anak first), baby lahir bersih, jaundice pun tk smpai seminggu dah hilang.

Saya minum susu carla milk sampai anak 2 . Keluar keluar anak bersih , kulit putih merah . Anak dh 4y dengan 1y skg kulit tkde masalah. Plus masa ngadung suka mual lepas minum berkurang tp ada je muntah muntah

Saya minum dari 4 weeks pregnant skrg dh nk masuk 4 bulan pregnant. Dr kata baby besar dgn elok, alahan saya pun kurang tp kena tukar2 perisa baru tk muak. Semua perisa sedap 🥰

Ye, saya minum. Mmg repeat susu tu je. Perisa blueberry sedap sbb tak terlalu muak sgt. Hb pun setakat ni okay, tak kurang drpd 11 dan tak lebih 13. Okay lagi lah tu 😁

Saya minum dari awal pregnant sampai lah sekarang. Dalam pantang pun saya consume calla milk nih. Alhamdulillah kulit anak cantik bersih walaupun baby premie 😊

sy masa awal² mmg la boleh minum pastu sy repeat lagi sekotak dah x boleh minum setiapkali minum rasa mual loya dan pening.. x tau la mgkin x ngam kot kat sy

Sy minum calla milk mango & blueberry. Tp sy x pasti kenapa hb sy drop jgk. Mungkin sbb sy ade minum teh kot rasanya 🥲

minum mase dari sec trimister sebab darah o then alhamdulilah baby keluar kuning Kena cek 3 Kali je then stop ..