Pengalaman Bersalin overdue??

Ada tak mmy yg bersalin overdue? Boleh share tak pengalaman mmy n bby.. saya risau sangat laa takut kalau kene czer.. dah nak masuk 40weeks takde tanda2 lagi 😢

5 Balas

klau overdue sllu induce dulu. klau 2 3 kali induce bukaan x bertambah or bila induce baby stress or dh berak dlm perut, automatik emergency czer. mak cik sy bersalin 41w sbb baby sdp sgt dlm perut. kena induce 2 kali alhamdulillah merasa bersalin normal. pape kena byk berdoa n cuba buat senaman ikut mampu. sbb sumenye ikut rezeki masing2. kwn sy sorg induce smpai 3 4 kali tp bukaan still 3 cm n sbb air ketuban pun dh berkurg n baby dh stress, trpksa emergency czer jugak. mmg sume bergantung pd baby mostly

1y ago

Ohh okay2.. Saya banyak sgt research google jadi risau n takde mood 🥲 harap2 takde pape juga Selamat n sihat nnti bersalin 🥲🤲🏻

sy bersalin 40w 3d, now hari ke-7 . alhamdulillah semua okey sis . anak 1st dulu overdue juga 41w bersalin serah diri induce . semoga dipermudahkan urusan bersalin sis 🤲

1y ago

inshaallah mudah juga sis selagi tk ada apa2 masalah , ank sy yg 2nd pun sebelum due ingtkn no3 ni ikut sbelum due tp keluar lambat sikit je .

sama 40 weeks dah ni..mgeras je perut, tp still xde tanda lgi, esok jmpa doc kt klinik..xtau dpt trikh sambung lgi or x

1y ago

Kan bby mcm syok aee duduk dlm perut.. puas da pujuk. Makan macam2.. mesti nnti dapat tarikh lagi seminggu tunggu utk serah diri

sy baby kuar ngam2 40 minggu. ikot due date. baby kuar je trus baby terberak 😅

1y ago

ya insha Allah. byk2 borak gn baby ya. pujuk die suruh kuar. hehe.semoha dipermudahkn sis❤️

saya pon esok 40week...tk besalin lg,esok jumpa doc kk scan

1y ago

aaminn macehhh sis