Rasa sesak nafas kadang2 (33w5d)

Hi, ada tak macam saya lately ni rasa mengah sangat dan kadang2 rasa sesak nafas?

7 Balas

start 30w dh mula sesak nafas..kadang nak tido boleh tetiba terjaga sebab nafas xde(sesak nafas) bertabah lah 🥲 paling selesa tido kena bersandar sikit.. kalau baring terus... herm 🥲 baby makin besar, makin tertolak organ2 kita keatas..makin xckup nafas 🥲

Saya pun sama. Skrg dah 34 weeks. Sy rasa dari 32 weeks lg dah start mengah & susah nafas. Kadang masa tidur tu terjaga sbb tak cukup nafas & automatik akan tarik nafas dalam2.

Sy rasa seksa jugak. Tapi sekarang dah kurang sejak kepala baby dah ke bawah. Mybe sebab kepala baby ke atas sy selalu seksa nafas and mengah.

sama lah kita… HB awak okay tak.. kdg sy bediri lama sikit nk masak pun pening sesak nafas 😿 pejuangan sorang ibu hebat

2y ago

btul mungkin sebab perut, dokter pun cakap baby saya padat masa scan 5d dlu .

adaa, masa nak tidur lagi terasa sesak nafas, ambil masa kadang2 tu nak tidur.

sama. lg2 baca Quran.. mmg mengah

sama...