Sharing experience baby bump

Ada tak macam saya. Kadang sedih kadang bangga. Sedih sbb bila org ckp keciknya perut. Tak nampak pon. Tapi dalam masa sama bangga, sbb sy tahu dah tutup aurat dengan baik. Sy suka pakai baju besar2 so memang taknampak perut sgt pon. Kita ngan suami je nampak perut tu beso semacam hahaha

7 Balas

Faham. Padahal kita dan suami tau je kan perut dah besar mana, dah sampai suami ckp “besarnya perut, tiba-tiba ja dah besar, haritu nampak mcm buncit sikit ja” hahaha. Tapi bila pergi kerja, kawan-kawan semua ckp, tak nampak pun perut. Tapi saya happy ja. Hehe Yg penting masa check up, dr. kata perkembangan baby tu ok. Biar ja org nak kata besar ke kecil hehe.

saya pon same sis, ramai cakap mcm tak mengandung, dah perut kecik nak buat macam mane, saya baru je 16 weeks mesti la baby bump kecik lagi..itu pon ade orang pertikaikan macam2..malas kdg2 layan..janji anak sihat😁 baby pon sihat je dalam perut ni membesar dari weeks sepatutye😁

yes, sedih dengan mulut orang jee. nyampah. apa yang tak kena entah. saya mula mula diam jee, hadam je apa orang cakap. tapi sampai satu tahap, dah sampai limit, taktahan dah, menangis2 dekat husband, tertanya tanya "anak kita okay ke". husband terus bagi ceramah 😂

2y ago

Kannn. Kecik salah besar salah. As long growth baby ok diam2 sajelah. Semua nak judge hahahah. Tabahlah kita

hihi saya yang 5 bulan tu pun kejap nampak kejap tak nampak . takpayah hiraukan mulut orang sbb sy pun sejenis tak layan . lg satu sy kecik plus underweight . enjoy je our pregnancy selagi anak sihat dan tumbersaran normal . no need to worry 🥰

sama sis. sy badan kecik, tp perut besar. tapi suka pakai baju besar sbb sy niqabis. org sllu tegur alaaa keciknya perut. tp sy selalu mcm tepis kalau org pegang perut 😅 rimas

xpe sis, xpenting pun..jnji baby sihat n mmbesar dgn baik..lagipun baby bump tu kan aurat..bukan utk ditunjuk

Untung perut kecik. Kalau perut beso masalah stretchmark pulak mcm saya🥹