Malas pergi kerja

Ada tak macam saya dah masuk 3rd trimester rasa malas nak pi kerja tu membuak-buak. Rasa nk ambik cuti je hari2😭. Dgn sakit badannya, celah kelengkang, sakit kaki. Mcm mana mummies atasi erkk rasa malas tu.

5 Balas

I sejak 1st trimester sampai now dah 3rd trimester bersemangat gila go to work!! Hahahahaha 😍😍😍 I siap prepare BANYAK GILA LIKE BANYAK GILA events and activities for my employees! I feel so energetic. Dah 8 bulan tapi sbb perut I tak besar mana, tahla rasa active! I sgt tak suka duduk rumah sbb jadi malas 🤣 I suka diri I yg proactive! 6.30am in the morning siap boleh buat GRMW video lagi 😜 Oh ya! Company forced me utk ambil maternity leave awal 2 minggu. Yet I’m fighting my right to take one week earlier maternity leave only. Malas la duduk rumah tak buat apa jadi bosan dan malas I dont likeeeeee

2mo ago

semangat ni bagus! mmg nmpk u suka nk pi kerja. maybe u enjoy dgn kerja u. mcm i jenis stress nk pi kerja sbb bos asyik berharap dkt kita. padahal ada je staff yg boleh cover. siap ckp nnt bwk pc balik rumah senang boleh buat keje dlm pantang . ko ghase??. dlm pantang pun depa nk kacau🥱

Sama sis. Saya 35 weeks mggu ni tahap malas nak pergi keje tu entah la tak boleh bawak bincang. Hari hari bersungut dgn husb nk cuti awal. Last last decide nk ambik cuti awal sbb mmg dh x larat sgt nak drive sendiri + kerap sgt rasa sakit sakit. Takut kang bersalin awal sbb kita mengajar naik turun tangga 😂

2mo ago

betul sis😂lepas rehat, lepas pj aduhh bau tu mmg saya biarkan 5 10 minit kejap diorang dalam kelas bagi tenang2 baru masuk. kalau tak mmg boleh muntah🤣sabor je la

normal. sy dulu w36 last bekerja pastu ambik cuti dah. sbb takut beranak awal. tp x guna maternity leave lg. guna cuti sendiri or cuti tnpa gaji dulu. dh beranak baru guna maternity leave. so nnt w37 tu boleh rehat smbil exercise prepare ape yg ptut haaa

Saya dah mintak wfh dah kat boss. 34 weeks. Tak larat dah nak bersiap drive jalan naik turun tangga. Alhamdulillah boss memahami. Dia bagi wfh sampai meletup 😂

2mo ago

bestnye, swasta ke sis?

boleh amik maternity leave 30hari dari due date..sy dah plan nk amik awal..nk rehat dkt rumah