Cycle period makin lama makin panjang

Ada tak macam saya? Awal tahun cycle period 28 lepas tu cycle bertambah setiap bulan hingga ke hujung tahun. Now my cycle dlm 34-35. Umur 36.

5 Balas

sy pun cycle panjang jd subur pun lewat ..sy ikhtiar jge mkn ..jajan ke fast food ke gula n bnde2 xsihat sy stop kn ..nasi pun separuh je ..briskwalk 30 min ..squart 10min ..alhamdulillah cycle da normal ..cube la try sis

2w ago

kalau psl mknn sy rasa ok je sbb fast food & jajan mmg jarang sekali amik 😅 tapi kalau coffee mmg sy consume hari² but 1 gelas je

Cuba check Mungkin masalah hormon/perubahan hormon Saya pernah jadi Doctor kata kadang punca dari pemakanan n life style kita Sekarang saya dah jga makan, exercise, period dah regular setiap bulan

2w ago

Doctor ada bagi apa² ubat tak?

perubahan hormon tu. boleh jadi faktor lifestyle. boleh jadi faktor usia juga. kalau risau boleh consult dengan O&G.

2w ago

sbnrnya benda ni dari last year lagi. awal tahun cycle ok bila dah nak dekat² hujung tahun tu dia jadi pnjg. then awal tahun next following year dia akan balik kpd 28 hari 😅

jika terlalu lm sgt better g jumpa pakar o&g dan buat chckup.mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

2w ago

plg lama lewat 8 hari, tu pn sekali je yg bulan 7. slps tu mcm biasa lewat 3-4 hari.

maybe mslh hormon