mom to be

Ada tak kt sini alah smua takda.. mual2 smua xda .. tpy baik bijik2 kat muka dahi .. kepala pipi dagu .. mcm ruam tu .. ada tak? Nk buat ap ya?

2 Balas

Sye xde alahan mse mengandung. Jerawat naik teruk. Nanah2 dan jerawat batu kt dahi pipi. Cara sye, sye tukar skincare dan guna yg minimal shje sprti cleanser, toner, moisturizer. Dan waltu jerawat naik teruk pun sye x pakai pape makeup kt muka kecuali lipstik.. But still ada jgk jerawat mcm tu naik. Cuma x bnyk mcm dlu. Jrwt start berkurang mse kandungan mencecah 28w. Skrg dah 38w, Alhamdulillah.. Kulit dah licin. Ada parut merah skit2 sbb picit jerawat. Hormon tu rsenya if ada keluar bintik2.

Same.. Stress kan dgan jerawat tu.. Sy pon Dok pk nk pkai skincare ape la yg sesuai.. Tau tu sbb hormon pregnant.. Tp geram tgk die naik😅😅