Baby minum susu formula

Ada tak kat sini yg mommies bagi baby newborn fully susu formula? Mcm mne nak deal dgn org yg suke tnye knp tak bagi susu badan? Rse mcm fail pulak jadi mak bile org suke tnye soalan tu..#seriusnanya #ingintahu #firstmom

28 Balas

Susu ibu mmg baik, tpi mcm sye tk de rezeki nk susukan byi dgn lama..hnye smpai 4 bulan, susu dh kering..tpi sye tk mngharapkan susu bdan shaja, sye slalu selang selikan dgn susu formula..Alhamdulillah senang bgi sye nk gi kerja sbb ank dh biase dgn susu bdan and susu formula..sye sndiri ade pengalaman deal dgn orng toxic, mak mentua sye..slalu mention pasal susu bdan..tpi syg suami tk pernah backup. Satu je sye amalkan, jgn dgr mulut orng ckp tu ini, bkan die yg ada mse kte susah sng mmbesarkan ank kte..seburuk mne pun susu formula tu, tpi akhirnye nnti baik jgak yg ade. Saintis tk de suke2 nk cipta susu formula..smuanya brsebab. Smoga ibu2 kuat mmbesarkn ank..Toxic people memang ade.