TTC but depression

Hi, Ada tak kat sini yang amik ubat antidepressants but berjaya hamil? Doc suruh saya consume escitaloprám tapi saya takut nak amik sebab TTC. #SeriusTanya #ingintahu #bantujawab

5 Balas

boleh ttc..tapi bila dh lekat cepat² p psikiatri jumpa dktr,bgtau..nt dktr tukar ubat yg selamat utk ibu mengandung..sy mdd dgn anxiety.. escitalopram pernah mkn,sertraline, amitriptyline,dgn alprazolam.. lekat ja trus sy p bgtau dktr nk try stop ubat.. dktr setuju..tapi bila xdpt kawal emosi kena p lg jumpa psikiatri..dktr akan on ubat yg selamat..tp alhamdulillah sy ok jaa..kena kuat semangat tau.. mula² tu emosi kita xbrp stabil sgt.. perlukan sokongan org sekeliling..

tak ambil ubat if berjaya conceive terkawal ke tak depression tu? bincang dengan doktor please? org mengandung hormon dia sangat tunggang langgang. lepas bersalin pun sama.

better puan try refer pd doc pakar gynae tuk dptkn nasihat ttg pregnant dan tnya ubat ni sesuai mkan tak jika ttc..mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

maaf tak dak pengalaman

xde pengalaman