pemantauwan kawalan glokosa

Ada tak kat sini sama nasib mcm sy? Agak2 mcm ni kena insulin ke? Risau lak tgk kptsan ni

pemantauwan kawalan glokosa
31 Balas

Sis GDM on diet kena jaga makan je...klu boleh Masa buat bsp elakan makan bnd manis ,klu Tak mmg bacaan akan Naik cpt.Kalau ikut bacaan pagi Tak boleh lebih dari 5.3, tghri ,ptg, Dan mlm x boleh lebih dari 6.7 klu standard kk lh.Kalau bacaan 2 kali merah semasa bt bsp tu...kena refer doktor balik, doctor just nasihatkan Kita pasal cara2 mkn.Tapi klu bacaan Makin Naik Makin Naik... doktor akan suruh ambik ubat, Dan last klu masih Naik juga bacaan kena lah cucuk insulin lagi jenuh Tau.