Buasir selepas bersalin

Ada tak ibu2 yg pernah mengalami buasir luar selepas bersalin? Kesan drpd meneran masa nk keluarkan baby. Buasir ni boleh kecut tak ye? Ada ubat yg boleh legakan dan kecutkan buasir tak?

4 Balas

Sy buasir tahap 4. Kena potong mentah2 xbius . Kalau buasir tu still okay, buat rendaman sitzbath tu sis. Jangan biar jd trombos. Nk kena potong tu sakit sangat2 . N buasir xde ubat yg blh dimakan utk preggy mom😢

jika tak teruk dia akn mengecut semula..jika bsr sgt dah xboleh masuk semula biasanya doc akan suggest surgery...mcm sy dlu slalu tolak masukkan semula...mmg sakit tp apakan daya...

sauna& tangas cepat je kecut..n dapur ubat minyak tyt insyaAllah cepat baik ☺️

Adakah sbb ambil epi?