berat anak

Ada tak ibu² yg breastfeed anak. Tp badan anak tak tembam? Sy breastfeed anak. Tp anak sy bukan Jenis yg berbadan tembam. Lahir pun 2.48kg je , skrg dah 12bln. Sejak dah pandai jalan ni beratnya turun 200g.. ketinggian dia xada masalah. Jujur cakap, sy breastfeed anak. Anak sy jarang sakit. Jarang demam, selsema, batuk. N kulitnya pun xada kena ruam atau naik gatal² .. Ada tips x nak Naikkan berat anak?

2 Balas

Sama la bby sy, berat badan xbper nk naik. Fully bf juga. Keturunan mungkin. Mak pak dedua kurus😅. Its ok mommy, selagi dlm graf lepas garisan putih xperlu risau.

4y ago

Graf nya menurun , selera mkn ok. Start dia dah berjalan..bdn myusut. Kna rujuk Pakar pemakanan plk dahh..perasan nya sjak2 ni susu dia kurg minum. Tp klu direct feeding laju je minum..dlm botol kdg 2oz pun susah hbis😁

Its ok kalau graf berat dia ok2 je...xyah bambam sgt la...n kalau dah start bjalan ke merangkak ke cmtu mmg berat akn susut sikit...