Sakit sebelah kanan dri semalam

Hi ada tak ibu2 tahu kenapa sakit d area yg sy tanda tu? Sy skrg pregnant 17w. Dia bukan sakit mcm segungut #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

Sakit sebelah kanan dri semalam
14 Balas

saya macam 19weeks kena macamni. sakit belah kanan bawah. dia bukan sakit mcm senggugut, sakit dia mcm kena cucuk dengan benda tajam, berat je bahagian sakit tu. nak baring nak jalan, tido nak tukar posisi pun sakit nya mashaallah. time tu gi klinik swasta, dorg cakap UTI(kencing kotor). refer hospital dorg cek kata kencing kotor tp tak kritikal, tp dorg tahan jugak utk monitor sbb sakit sgt2, dorg suspek saya appendix. tahan dalam 4 hari jugak, hari kedua dorg masukkan ubat berak. masih sakit, hari ketiga pun dorg masukkan lg ubat berak. alhamdulillah terus tak sakit. jadi dorg conclude yg saya cuma sembelit. sbb dorg pun taktahu kenapa sy sakit tu, misteri 😅 skrg alhamdulillah sy dah 30weeks. tp utk berjaga2 better awak gi je cek kk/klinik swasta. kalau kena refer spital pegi je. inshaallah ade alternatif utk hilang kan sakit misteri tu😅

1y ago

Ya sis mcm kena cucuk tu, tapi skrg da okay dah tak sakit da. Tetiba pula okay da😊 risau jga masa tu sbb tula nak tnya mna tau ada mommy2 pernah.

Sy masa kandungan 18w sakit yg amat sangat sebelah kanan. Ingatkan normal ms mengandung. Letak minyak pun still tetap sakit. Tahan sakit selama 4 hari dan pergi ke hospital doc sahkan sy appendik dan terus jalani pembedahan masa kandungan 18w. Nasib pergi hospital awal appendiks dh nk pecah. Kalau dh pecah lg truk dan risiko utk kandungan

Normal je . Sy dri 14w rasa mcm ni . Bila tanya misi dia cakap bby mmbesar and berat . Jadi rahim pun nak kembang . Cara dia awak kene sabar je lalu fasa ni . Cari posisi awak yg selesa jgn stres2 .

Saya baca semua 15++ weeks, saya baru 7 weeks tapi duk cramp juga sampai lemah lutut tahan sakit. Tapi bila bagitau kat doktor, doktor cuma cakap sbb saya pregnant. Tu je jawapannya :( seawal 7 week pun sama juga ke?

Baby nak membesar sis.. sy smp dh beranak ni masih sakit sbb kedudukan kepala baby sy masa mengandung lg dah lari sikit.. cuma blh cek kencing sama, kot² kencing kotor ke x..

normal...Sy selalu klu boy sakit kt situ belah kanan ..klu girl kiri...bak kata bidan ..bby suke duduk kat situ...😅

1y ago

*tiub kiri

Terima kasih mommy2 yg respond🥰 now feeling better da. Lega sikit dgr respond mommy2.

Normal. Baby nk membesar dri bawah bwk ke atas. Nk tdur selalu tk selesa, kepita bantal wktu tdur.

regangan disebabkan hormon relaxin. boleh google.. biasa berlaku bila baby makin besar..

Normal..tengah alami berserta sakit pinggang😪saya 28w..