Pengalaman makan durian

Ada tak ibu2 sini yg dah pernah pregnant makan durian banyak2 tapi takda apa2 kesan

10 Balas

Masa mengandung first trimester , saya ada makan durian dalam 2 ulas. Esoknya saya turun darah. Terus cepat2 pergi emergancy & kena tahan ward😅 Mungkin badan saya tak tahan bila makan durian sebab sebelum mengandung pun saya memang sejenis tak berapa gemar makan durian. Semenjak dari tu , serik dah. Nasiblah bukan buah favourite eh😅 Sekarang Alhamdulillah baby okay2 je & makin aktif dia👼🏻🦶🏻

sy pernah craving durian masa awal2 musim durian muncul ritu. dpt pekena seulas pun dh lega buat hilang crave. seminggu berikutnya dpt rezeki org bg durian sy mkn limit 2 ulas saja paling byk. lps tu totally habis craving sy. Skung dh xkisah org offer bli ke x. Ada sy mkn. xde pun xpa. Lg pun sy xboleh mkn durian. Perut sy kembung teruk mkn durian masa pregnant

Sebaiknya masa mengandung ni, makan apa oun berpada2 la dear. Untuk elak gdm/ complication on your pregnancy. Bukan apa, durian tu high sugar. Ada possibility untuk bby pun dapat diabetic and lahir besar nnti. Lagi kesian budak tu. Apa pun, dr memang akan pesan. Makan apa pun biarlah berpada pada. Take care.

Alhamdulillah setakat ni bila tringin sgt sy makan 2ulas cukupla.. tp jenis sy craving durian pun, bila dah merasa terus muntah balik.. baby tak suka rasa durian kot🤭😂 apapun makan berpada padaa..

saya pregnant dan makan durian tapi tak terlalu banyak setakat 3-4 ulas. pengat durian pun saya makan setakat hilangkan mengidam. so far okay sahaja saya makan

Jgn mkn banyak ye awak , durian tu panas tk elok sgt lah huhu mkn lepas craving je tau b. I pun pregnant 22weeks mkn 2ulas je sbb teringin sgt hehe

sy mkn paling banyak dlm satu masa dua ulas.. kalau nk lg tunggu esok 😂 tu pun dh rasa panas..

saya makan durian dua hari dah. sehari 2/3 ulas juga.. okay alhamdulillah

sy prgnent mkn sikit ja durian

Sayaaa🤣🤣