Usia kandungan saya sekarang dah 25 weeks, tapi perut saya masih kecil.. sapa sama situasi mcm saya?

Ada tak ibu2 sama situasi mcm saya?

28 Balas

ok la tu perut kecik... normal la.... saya ni gemuk perut berlapik... mengdg 29 week skrg.... tak nmpk cm mngdg... palingggg penting bila tak nampk perut kembang semangkok ni mak saya la org utama akan kata. ehh mak dlu gemuk jugak.... perut 5bulan dah tak boleh dah pakai baju t-shrt ni kena pakai baju mgdg.. hang awat perut tk nmpk.... tp saya ni jnis rilex buh balik haha... saya ckp la... lahh org ni kira kategori manusia paling beruntung tau.. mgdg perut tak kembg semangkok lagutu... tgk seluaq baju hat lama boleh pakai lagi tak gdh beli... lps tu nak tdr senng... lps tu bila bersaling nnt perut tak teruk sangt megelebh jatuh... mak saya senyap je...

sis nk perut besar mne..dh2 la concern sgt dgn saiz perut merut nie.bersyukur je la sis..saiz perut bkn ukuran kesihatan ank kt dlm tu..biar la perut kecik ke besar ke.jnji ank kt dlm tu sihat..kita pn sihat..pelik btul la dgn mommy to be nie.setiap kali mesti jupe tny psl saiz perut.penting sgt ke saiz perut tu.Allah kn jdkn manusia nie berbeza² saiz & rupa..enjoy je la dgn pregnancy tu.buat pe nk pikir psl saiz perut je.adui la...😏😏

Normal sis , lain org lain badan nya . Saya sampai 8 bulan perut masih kecik , 9 bulan baru nampak baby bump . Selagi baby normal enjoy ja journey pregnant . Kalau org mengata just ignore jer . Bukan diorg tolong mengandung pun , banyak benda sis boleh jimat . Dari segi seluar , baju sis . Boleh guna untuk belanja baby .

normal je sis..walau situasi awak tak sama dgn saya..tapi semalam saya ada ke kk,ada sorang sis tu mengandung dah 7 bulan,perut dia rata je macam anak dara. terkejut saya bila dia cakap pregnant dah 7 bulan..huhuhu..sbb ingatkan dia baru nak buat buku pink. jadi,tenang² je okey sis..

Appearance perut kecil or besar tak menentukan segalanya. Asalkan semuanya sihat dan baik. And lag satu, perut kecil tak semestinya baby pun kecil ya. Mcm sy, perut steady je mcm lama je lg nak due, sekali bersalin, nahhhhhhhh semangat babyku! 😍🤣

btul tu.. trimester 2 xnmpk lgi.. nnti msok trimester 3 apabila selera mkn membuak, berat badan seminggu naik 2kg, kulit perut jdi gatal bru kiter pejamcelik2 tgok perut dh besau dan xleh nk tdo lena sbb pedih ulu hati dan bby byk gerak..🥰🥰🥰

saya pun sama mungkin sbb badan besar jadi perut nmpk kecil...pegi check up pun perut baru 24cm je misi tulis tapi asalkan baby sihat saya ok je...baju pun jimat tak yah beli pkai baju suami je klau nak rase longgar dan selesa..

Sy pon dulu macam tu . "Kecik perut awk eh"Tapi hujung ² , org tegur lagi, " besarnya perut ". Hmm so sabar jer. Yg penting, every month pergi cek up, scan tgk growth baby okay normal je dah. Tak peelu risau dengan size perut.

Rilek je sis. Jgn meminta2 sgt perut besar tau. Sy da pnh merasai perut besar n kecik ni. Klu besar lg payah sebenarnya.. Baju semua xmuat nk pakai. Lg berat nk berjalan. Nk tunduk amik barang kt lantai mmg harapan je la 😅

mommy dont worry ye. saya pun 8 bln bru nampak perut before tu byk org terlanggar sbb x nmpk saya preggy. huhu. yg penting awak tau baby sihat dan membesar dgn baik ikut umurnya. fikir yg positif shj bagus utk baby 😊