Mengandung

Ada tak ibu2 kat sini yang bersalin ceaser tapi mengandung balik sebelum anak 2 tahun.. nak tanya lepas tu bersalin ceaser jga ke??

2 Balas

adik sy first czer 9/9/2016 ,then dia pregnnt ank kdua bsalin 25/10/2017.doctor xbg try normal.sbb takut rahim masi luka d dlm.. pglmn sy sdri pla first czer 2013,kali kdua czer 2017.sblum czer tu doc try induce masuk ubt.malangnya sy ttap x bukaan,then baby pn lemas da tpksa emrgncy czer.kli ke3 czer elektif ja,doc bg trikh serah dri 28/7/2020.mmg xrsa tanda2 bsalin,pasrah ja mmg xrzki normal.now pregnnt 9w pla utl kli ke4

2y ago

ank umo sthun 6bulan msa mula2 tau tu,amik jarum mrncg.da bgtau dgn nurse kkia.dorg ok ja,jnji gnap 2thun jg la nnt dkt brnk tu.jgn mcm stgh kes tu ank bru 6bln da pregnnt,tu ja la nurse senior dkt kkia tu bgtau..sbb rsau jg tba2 sangkut

x semestinya sis. tp takut ada risiko. paling2 pun nurse nasihat sikit je. smoga dipermudahkan

2y ago

dah tu nurse ckp,mudh mudhn ok ja..xpa2 jg la tu dia kata,marah pun tak bila da explain mmg amik perancang,dorg mau mrahkn apa pla kan