Hipertensi diawal kehamilan (10minggu)

Ada tak ibu2 berpengalaman? Saya risau. Skg ni kena appointment FMS lagi 2minggu. Dah minum ubat darah tinggi dan ubat cair darah sebulan, still bacaan bp tak konsisten lg. Naik turun je....

3 Balas

Sy pon disyaki ade tknan darah tinggi awal kehamilan...minggu ke 10..ape yg sy bt tenangkan diri..rehat yg cukup fikiran kosongkan...jgn bebankan diri dgn mslh yg remeh...Klau dpt bercuti lg best..g tmpt yg dpt tenangkan hati...nnti blik rehat je..lebihkan rehat...insyaallah moga Allah permudahkan kite smua dlm menanti kelahiran yg bakal tiba...amin...

Saya pun kena sis tapi saya ikut je nasihat doc. Dia suruh monitor setiap hari pun saya ikut je la asal sihat. Sekarang ni dah stabil sikit tapi ada gdm pula. Hehe.. Bertabah je lah.

Sy berhenti kerja dan rehat drmh sungguh nikmat berehat drmh dawal kehamilan.. Tak ada nak stress dgn org n kerja..buat kerja sendiri je. Boleh pergi riadah lg kesihatan pn ok..