Nak berhenti kerja tapi ada komitmen

Hi. Ada tak ibu mengandung yang rasa nak berhenti kerja? Tapi masih ada komitmen utk dibayar. Nak harapkan suami, gaji dia pun cukup2 makan utk tanggung nafkah asas. Sedihnya. Nak berhenti sbb rasa sakit belakang sgt2 setiap kali balik kerja sbb banyak guna fizikal badan 😞 plus colleague yang suka sindir buat sy stress je

13 Balas

Sy dah berhenti pun sis. Start awal mengandung sbb emosi terganggu masa awal mengandung. Bos pun xnk kalah, dia igt kita ni hamba abdi dia? Konon kita x boleh hidup klau x kerja dgn dia. Sy nekad berhenti. Tapi dah janji dgn suami tak kan mintak beli bukan². Keperluan saja sy mintak. Jadi dapat la survive bayar itu ini dgn mkn minum anak sorang. Kami ni ikat perut dulu buat sementara waktu. Nak mengidam pun yg betul² teringin je lah pujuk suami tunaikan. Itu pun ngam² dapat rasa jadilah. Skrg tgh kumpul untuk urusan bersalin nanti. Semoga urusan kita sentiasa dimudahkan & dimurahkan rezeki, amin...