Nak berhenti kerja tapi ada komitmen

Hi. Ada tak ibu mengandung yang rasa nak berhenti kerja? Tapi masih ada komitmen utk dibayar. Nak harapkan suami, gaji dia pun cukup2 makan utk tanggung nafkah asas. Sedihnya. Nak berhenti sbb rasa sakit belakang sgt2 setiap kali balik kerja sbb banyak guna fizikal badan 😞 plus colleague yang suka sindir buat sy stress je

13 Balas

Sakit belakang tu normal. Anggap itu rehearsal untuk contraction nanti sbb masa contraction pun akan sakit belakang rasa macam tercabut tulang2. Cuba buat diri selesa di tmpt kerja dgn bawa bantal, tukar kasut lembut or apa2 sahaja ikut keperluan awk. Kalau betul tak tahan sakit sangat ambil mc di klinik. Kalau kita cerita masalah sebenar mmg doc agak mudah untuk bg mc pada pregnant mom. Bgitahu awk sakit blakang dan stres. Kata2 org buat pekak sahaja sbb setiap tempat pun mmg ada org yg negatif macamtu. Bayangkan kalau awk resign nanti ada pula org sindir awk tak kerja sama juga stres kan? Zaman skrg ni kalau tak keje lg stress lagi2 kalau golongan b40. Lg banyak masalah yg mendatang nanti bila tak kerja. Baik bertahan dan fit in situation. Ibu2 kena berfikir pnjang dan kuat cuma jgn memaksa jika betul dah takboleh ❤️❤️ maaf nasihat saya tegas tp itulah realitinya