berat bdn turun bnyak

Ada tak ibu ibu y lepas bsalin xde selera mkn cm sy ..sy dulu sebelum preg 69 ms preg 77...lepas bsalinn 60...

5 Balas

sya dlu ms preg.anak 1st xnaik byk sgt dlm 56kg tapi lepas bersalin 10 kg turun 46kg.sekali dia naik smpai 60kg selepas dlm usaha naikkn berat bdan ideal.hahaha.sekrg hamil ank 2nd,berat pun xberapa naik sgt,setakat hamil 7 bulan baru 62kg.minta2 lah nnt selepas bersalin turun mcm kehamilan yg pertama.

Berat sblum prgnt 48kg sblm bsalin 57kg 3 bln lps bsalin 46kg...yeah...🤩💪🏼no diet cuma kurangkan portion makan..lagipun baby fully bf so just jaga makan and buat sikit senaman ringan..badan pn jd lbh sihat sis..

lagi2 la sesiapa yg menyusukan anak dan jaga makan ms pantang memang berat bdan cepat turun.bf nie elok membakar lemak dan menpercepatkn pengecutan rahim selepas bersalin.byk kebaikan bf nie sebenarnya.

Mommy kena makan yg berkhasiat untuk menyusu baby. Cuba makan portion kecil tapi kerap, dan banyakkan makan buah and minum susu.

Bnyknya.. sy pun sbnrnya teringin nak trun brat bdan lpas bsalin nt..