jantina

Ada tak ibu ibu dalam ni tekaan girl or boy sama dengan kelendar cina ? Sbb ikut kelandar boy tapi punya alahan teruk dr yg sulong(boy? . Ada yg pernah salah tak pakai kelendar cina jantina ?

jantina
33 Balas

Pengiraan umur kita berlainan tu kalau ikut kalendar cina...contoh tahun ni sy baru 29 tahun..tp kalau ikut kalendar cina,umur sy dah 31 tahun..so,sebelum tgk baby jantina apa ikut umur kita..sebaiknya kira dulu umur kita mengikut kalendar cina..baru tekaan nya tepat..sy ank pertama hingga ketiga semua tepat..

4y ago

Ohh baru fhm ptut la sy tgk ikot umur skg baby boy.. tp hritu details scan girl.. hehe rupanya kena tgk umur 30 on sept hehehe

Nak ikut kalendar ni, bulan tu, kira bulan bila kita conceive atau bulan bersama yang lekat tu. Kalau ikut jadual, sy betul dua2. Umur 24, conceive bulan jan dpt boy. Umur 26,conceive bulan jan dapat boy juga. Untuk yang no 3 ni (belum tahu lagi) umur 31 conceive bulan julai. Harapnya girl. Doakan sy

Semua sama empat2 anak.adik beradik pun sama.jangan tengok bulan lahir,tgk umur ibu dan bulan persenyawaan.ambil kira juga birthday ibu smsa conceive.let say conceive bulan 1 tp birthday ibu bulan 3 kurangkn umur ibu setahun.

Klau dgn saye 2ank sulung ngan ank no2 memang betul pompuan,,kali ini kalo ikut itu kalender lelaki,,moga2 laa dapat tepat,,lelaki,,memang betul pda usia branak dulu tu pompuan ke dua2,,

Xsama.. Hahahaaa.. Ank second sy boy, kalo ikot klender tu should be gurl laa yg kluar. Tp eh eh kluar boy. Hahhaha

Sy tiga2 ank sy smua btol ekot nie...nie sy mgandung ank ke4 umur sy 28thn dn bsalin bln 8 nie..scan mmg npk boy.

Sy sorg je yg betul kalendar cina ni...Lg 2org x betul...Kalau betul tu kebetulan...Semuanya kuasa Allah...

Kalau sy preggy yg kedua ni dpt girl. In shaa allah mudahan. Yg sulong dh boy. Hrp yg kdua ni girl la plk😅

Betul .. Sy ikut kalendar ni ank sy kedua² nya tepat.. Maybe secara kbetulan hehe

scan bru bleh tahu..main teka teki mcmtu sllunya xtepat..klau btul pon kbtulan je