Positive atau negative?

Okay macam ni, saya ovulate 20/6, saya test guna opk dari samar sampai pekat sampai jadi samar balik, esok due period saya. Semalam jam 8 malaM sesaja laa test OPK, naik double tapi tak pekat (strip first dlm gambar) saya nk subur kali ke 2 ke? Tak puas hati saya check lagi opk jam 9,10 mcm tu, naik double mcm strip ke 2 dlm gambar. Ok takpe, harini pagi2 jam 8 saya check lagi opk (strip ke 3 dlm gambr)pon sama warna mcm semalam, saya check awal pagi air kencing pertama, sambil tu saya guna upt jugak pagi tadi, result strip yg last tuu. Tapi samar yg teramat sgt. Adakah positive hamil atau upt tu evaporation je? Saya nak subur 2 kali ke?

Positive atau negative?
2 Balas

Sis opk x blh guna time air kncing 1st..kne tgu check lewat skit..tp ikut kn ngtive tu..sbb dye smar2 klu +ve dye akn pkat dua2 line tu..

Guna upt farmasi pulak. Opk positif xmenjanjikan pregnant.