Tidur anak 4 bulan

Ada tak dekat sini anak yang meragam nak masuk tidur setelah 4 bulan? Sebelum ni semasa newborn senang saja tidur. Masuk 4 bulan susah betul nak tidur. 😅

2 Balas

susah macam mana tu sis. sebelum tidur, baby akan ada fasa nesting dulu sis, yg mana ada baby akan golek2 dulu, garu2 badan telinga, buat bunyi2, tu contoh nesting sebelum tidur. sy follow ig baby language, situ ada ajar pasal baby nesting. anak sy masa umur 4 bulan pun kalau dah time tidur, sy letak dalam babycot, bilik gelap, pastu bagi dia nesting dulu 10-15 minit, nanti dia tidur sendiri. tp sebelum tidur tu make sure pampers bersih, perut kenyang, suhu bilik okay.

Dalam fasa nak beralih bulan maybe