Baby Batuk Lama

ada tak baby mummy yg pernah batuk seminggu tak baik2x.. anak sye 4 bulan batuk sesekali tp teruk jugaklah, takde kahak pada mulanya.. dh bwk pergi klinik hari ke 3 dia batuk tu, dr bg neb untuk cairkan kahak.. skrng hari ke 6 tak baik2x lg batuknya.. anak sye aktif dn menyusu semua okey.. batuk tu jee kdng menganggu tidurnya.. n dr pesan kalau dh 7 har msih tak okey batuknya, dr nak on antibiotik.. patut tak sye bawak anak sye smula ke klinik tu, sbb anak sye aktif dn tiada tnda2x sukar bernafas..dr beritahu baby bwh 2 thun tiada ubat batukk.. sye ad guna minyak herba asmak, minyak tu bantu kluarkan kahak tp batuk je tak berkurang masih sama.. #seriusnanya #pleasehelp

6 Balas

Kalau dah ikhtiar guna minyak semua tak jalan, mmg kena ikut cakap Dr sis. Anak sy dua minggu on off batuk demam last2 Dr warded 3 malam. Mmg selalu neb tapi efficient. Dari batuk boleh jadi case pneumonia. Mmg vaccine pneumococcal tu anak sy missed amek sebab asyik sakit je every month.

better bawak je ke klinik sis , kalau batuk lama sngt mmg doktor akn on antibiotik . Anak saya yg prtama lama sngt batuk tak hilg , last2 kena jangkitan kuman dalam paru2 . Nnti kena neb byk kali kalau dh kena jangkitan & warded .

better p la, sbb sllu mmg kalau lama kena on antibiotik takut apa2x, tapi kalau p klinik swasta dpt ubat juga. ataupun awak bagi mandi lemon dgn epsom salt.

Ada orang me rokok, vaping, bakar sampah, construction ke sekitar rumah?

ape2 pun klau batuk lame kena on antibiotics dah..takut kuman dlm paru2

bawak ke klinik