Taknak minum susu umur 2 tahun

Ada tak anak2 yang taknak minum susu botol lepas putus susu badan? Anak saya 2y6m suka minum air kosong je and taknak susu botol, kadang beli susu and bekukan jdi aiskrim baru dia nak..takpe ke kalau dia dah kurang susu?

6 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Aslm tolongg sayaaa anak saya nak masuk 2 tahun taknk susu taknk makan asal isap susu botol je nak muntah tak minum ponnn berat badan makin susuuttt padahal dia jenis baikk kalau bab makan dan susu

3mo ago

anak tak sihat ke macam mana? boleh check berkemungkinan dia nak tumbuh gigi ke yg mungkin buat dia tak selesa. selalu tak bersihkan mulut dan berus gigi dia? keep on offer je makanan. susu mungkin boleh cuba bagi dalam cawan ke? atau botol straw.

anak saya skang 1tahun 6bulan..ada jugak ajar botol susu tapi dia x mau.nmpak je dia nak muntah..tapi air masak dia boleh habiskan swbotol sekejap jw

kalau berat dan bmi dia okey takde masalah if dia tk mnm susu.blh topup sumber calcium dr makanan dn mnman yg lain selain susu tepung.

sama la anak sy pn xnk susu botol. tp kalau susu kotak dia minum. sb anak sy susu bdn sepenuhnya. air kosong bgus dia minum xpe.

ank sy juga x suka minum susu botol cuma air kosong jer

blh bg ssu kotak..fullcream or lain2..asalkan susu