Tumbuh gatal² mcm Gegata

ada tak anak puan² dlm ni pernah kena mcm ni. brapa lama ya boleh sembuh? dah pegi klinik dr cakap alergy vaksin & bagi ubat makan selama 3 hari + calamine lotion. sy yg tak senang duduk tengok gatal² ni. yg pertama gambar semalam. harini makin teruk kembang ketiak anak sy. bby 4 bulan..

Tumbuh gatal² mcm Gegata
2 Balas

sis anak saya lepas vaksin tu,,4 hari lepas tu,,tiba2 berak campur darah,,masuk wad jugak,,sampel tahu semua ok,,just kuman,,tapi saya Shak yg vaksin tu,,

Cuba try jemur bantal, deep cleaning kawasan tempat tidur bayi dan rumah. Sebab kekadang berlaku allergic, gigitan serangga dan kulit bayi yang sensitif.

5mo ago

sy dah cuci dah segala yg kami guna masa sy perasan bdn dia naik gatal² hari pertama, sbb takut, dia kecik lagi. ingat ada serangga gigit ke apa ke.. tp lepas kesokan hari jd mcm teruk. terus bawa ke klinik. dr kata dia bukan sbb persekitaran, tp sbb allergic Vaksin pnemucocal aa gitu la bunyi nama vaksin nya tu.. bintik merah ni naik lepas 3 hari dia ambik vaksin. delayed reaction.