Maksud nama raiqal dan cadangan nama huruf depan R

Ada siapa2 tahu maksud nama Raiqal. Sy google nama2 islam, tiada pula nama Raiqal ni. Dan kalu ada cadangan nama yg best yg start huruf R? ?

32 Balas

Alahai awak.. saya pun tak tau la maksud nama raiqal dalam islam.. tapi saya selalu je buat semakan dekat internet.. biasanya akan jumpa lah kalau awak betul-betul cari.. Saya dulu masa sebelum bersalin , husband akan minta tolong dengan orang tua atau ustaz untuk semak maksud dia. kadang-kadang apa yang kita dapat dekat google tak semestinya ia betul. memang kena double check.

Nama anak saya pun Raiqal.. Husband saya yang pilih nama ni sebab dia dah bernazar dulu kalau dapat anak lelaki nk ltk nama ni.. Maksudnya kekuatanku sis.. Klau rasa pendek sangat, boleh combine dengan nama bermula R yang lain.... Saya suggest Raiqal Ridzwan, Raiqal Raisa.. Tapi better awak decide dengan husband dulu tkut dia tak berkenan pula hihi

Maksud nama raiqal dalam islam ialah sumber kekuatan. Comel pula nama ni, saya punya anak anak semua girl.. next mungkin dapat baby boy insyaallah nak letak nama ni juga sis.. Doakan saya ye.. Saya kalau time pilih nama anak, list siap2 yang berkenan pastu minta ustaz dekat masjid tolong tengok yang mana terbaik.

Bila tengok nama raiqal ni teringat budak pelakon yang banyak mulut tu.. Hihi.. Bagus maksud raiqal ni sis. mungkin awak je tak cari betul betul dekat dalam buku atau google.. Saya kalau bosan taip je kat internet semua akan keluar. kalau tak jumpa pun saya still gigih cari sampai lah jumpa!

Cantik sis nama Raiqal.. Maksud nama raiiqal dalam islam setahu saya lah adalah Kekuatanku.. Tapi sis boleh double check dulu sebab saya pun semak dekat cadangan nama dalam buku je. Saya sendiri pun ada berhajat untuk letak nama anak dengan huruf R.. hihi mungkin Rayyan Rizqy. Doakan saya ye

Hi siss,, tak besar mana pun masalah bab pemilihan nama kan. tapi yang susahnya bila kita dah berkenan dengan satu nama tu mesti ada je tak kena.. nama pendek sgt lah, maksud tak jumpa lah... tapi sorry sis saya pun tak sure apa maksud nama raiqal.. tapi saya suka nama anak lelaki mcm ni

Maksud raiqal adalah penyayang sis.. Saya kalau bab cari nama anak ni 40 hari 40 malam tak settle.. last sekali letak satu perkataan je. hahaha sebab nama husband saya dah panjang.. Sis kalau nama yang Mula huruf R, Raeeq, Raymi pun nice.. selamat meletakkan nama anak ! hihi

Awak dah cari betul-betul ke maksud raiqal dalam Islam? Sebab sekarang kan dunia di hujung jari je. dok kat rumah pun check dekat phone terus keluar info yang kita nak... Tapi kalau awak was-was pasal pemilihan nama anak ni, lagi baik awak Tanya orang yang lebih arif...

Maksud nama raiqal dalam islam adalah Kekuatanku.. Bagus nama ni untuk anak lelaki kan. biasanya kita sebagai ibu perlukan kekuatan dari anak-anak bila suami duk jauh atau cepat meninggalkan kita.. Huhu.. nama Raiqal Rafie pun nais sis..

Pilih la nma yg baik2 sebab dekat alam sana nanti nama tu akan dipanggill oleh Allah..Klau blh jgn la letak nama anak panjang2 sebab bila sekolah anak tu susah nak tulis nama dia sendiri..Ini pandangan saya je..😊🤗