Bersalin induce

Ada siapa2 macam sya ka.. induce ubat 2kali masi teda bukaan😌

6 Balas

bff sya..sbb dah overdue tp bukaan tak buka2 juga2..tkut apa2 dkt baby sbb overdue..jdi ptong..mcm sya ,sya tak nk tp sya bukan overdue..air ketuban pecah awal n awal smggu Dr due..sya ckp tggu sja sbb bukaan dah 2 cm..

sy induce ubat kt bawah sekali..jalan still 3cm dlm msa 12jam..pastu induce on labour room ikut drip..alhmdulillah,selamat bersalin normal..spatutnya due 19/11/22..tapi sy dh bersalin 16/11/22..

1y ago

due sama macam saya 19/11/22 tapi keluar awal 4/11/22 ...tp tak induce.. baby yg nak keluar

saya puan. 3 kali induce, langsung xda bukaan. 1cm pun xda. tp contraction ada. last² czer. 😌

sy induce 1x jer.. alhmdulillah cpt.. induce pkul 5.. pkul 8 da 4cm.. pkul 11 selamat bersalin..

sy induce kali ke 4 bru ada bukaan 😅

saya last2 C-section jg 😌

1y ago

olen ka ni? 🙈 Geomatika?