Induce ubat 36week 2day

Hi mmy harini saya kne induce ubat,ade tak mmy yg pernah induce ubat cuba share pengalaman berapa lama nk tunggu bukaan

4 Balas

awal nya sis induce? ada 5hari lagi tuu sblum ckup term .. mmg doc plan 36w induce ke? saya pun kena induce juga, tp time dh 37w .. sbb ada yg lepas induce tuu laju jalan buka nya, ada yg betul2 lambat .. mcm saya lepas induce 3hari bru ada perkembangan jln buka ..

3d ago

Ada yg induce awal kdg sbb ketuban kurang . Tak semestinya 37w .

Sy dulu ubat pertama dah bukak jln . Lepas subuh pukul 7 kot induce . Pukul 10 start contraction . 11 terus beranak . Ekot org jugak . Ada org ubat kedua baru bukak jln

macam saya haritu 3 hari baru bersalin .tu pon lepas drip .masuk ubat dan belon tak menjadi kat saya. sis dah bersalin ke ?hehe .

kerap buat squat tu, jalan2 keliling wad. insyaAllah dipermudahkan.