Suntikan Depo

Ada siapa siapa tak pernah ambil suntikan depo? Side effect suntikan on the spot or mcm mana? Mcm mana nk tau sesuai tak? Sbb saya risau selepas suntikan pertama pengeluaran susu berkurang padahal melalui pembacaan saya dan jugak penjelasan daripada nurse suntikan tidak menganggu penyusuan ibu.

2 Balas

Sy pernah suntik depo anak first dgn second selama 6 bulan sy sbb bdn sy naik mendadak tp susu bdn xkurang.. tp depands jugak sis atas bdn org kadang2 bdn kurus di sbb kan depo mcm tu n susu kurang.. sy bru bersalin anak ketiga sy nk try implan depo setiap 3 bulan n menaikan bdn so smpai xselesa kdng2..

4y ago

Tu la sis, sbb lepas ambik suntikan tu ada la ruam sikit dkt belakang badan, dkt leher, dgn pening kepala teruk sgt. Mungkin saya boleh try alternative lain. Terima kasih sis😊

X pernah saya cuma minum susu Rizqi dari Mammadil mmg berkesan susu melimpah2.