Jgn ambil mudah !!

Ada setgh ibu2 tak nk ambil vitamin yg klinik bekalkn. Sbbnya kenapa ye ?? Bgi saya tak kesah lah org tu sihat ke tak ? Tpi bila kita diberi ubt tu mkn lah.Jgn smpai jdi cm ni bru nk menyesal. Kesian kt ank2 kita nanti. Doctor thu ap yg terbaik buat kita. Tak salah kalau kita nk ikhtiar ank kita kesihatan yg baik . Jgn lah fikir org dulu tak mkn pon ank sihat je . Sekrg gn dulu mana sma ibu2 mknan sekrg ni byk yg cucuk2.

Jgn ambil mudah !!
1 Balas

Betul lah tu sis...kita tak boleh pentingkan diri kita sendiri tanpa fikir keadaan anak dlm kandungan kita tu... Makanan org dulu dan skrg jauh beza... Malah, teknologi dulu dan skrg juga jauh beza... Allah dah bagi kemuduhan pada kita dan tugas kita adalah utk ikhtiar buat yg terbaik...selebihnya tu kita doa dan tawakal pd Allah kerana apa2 pun yang berlaku semuanya atas izin Allah... Yg penting kita berusaha semampunya... InsyaAllah...

5y ago

Betul lah tu sis... Bukannya setiap kali kita makan kita kira semua zat2 kalori2 yg kita ambil tu... Waktu tak pregnant lain dan waktu pregnant lain sbb kita kongsi dua zat2 yg kita ambil tu... Bg Iman pemakanan yg sihat mmg wajib tp ubat kk pula adalah sampingan agar zat2 yg dibekalkn pd baby tu cukup... Bkn byk pun ubat kena mkn... Mcm Iman cuma mkn 1 jenis ubat shj iaitu zincofer yg selalinnya Iman usaha amalkan pemakanan sihat... Wallahua'lam sis... Mcm2 skrg ni...