sakit ulu hati

Ada sesiapa yg kerap sakit ulu hati ka awal2 mengandung ni saya kerap buat x selesa.... ,???

2 Balas

Normal tu akak smp 4 bulan baru ok.sbb mmg ada gastrik..elakan mkn pedas,berminyak atau yg masam2 lagi sakit nti jadinya.klu nak minum susu minum susu fresh mcm hl atau dutch lady.susu tepung lambat hadam perut jadi makin kembung..sbb biasanya pedih ulu hati ni gas dah naik ke atas sbb awal2 mngandung kita mkm tak menentu ikut selera tekak..yg ni akak biasa buat walaupun skrg dah masuk 33w masih lagi pedih ulu hati sesekali.minum air kelapa muda dlm segelas je.jgn letak gula .air kelapa tu alkali boleh meneutralkan gas dlm perut.cuba lah😉

Yer mmg perit bila alami kekdg smp susah nk tidur.. kalau awak bole consume susu.. minum susu suam time kena pedih ulu hati tu.. and kena ingt sblm tido jgn mkn benda pedas² n brminyak sgt.. dh mkn jgn terus baring..