Gastrik semasa pregnant 5 bulan

Ada sesiapa yang pernah kena gastrik semasa pregnant? Ada cara tak untuk pulihkan selain makan ubat?

7 Balas

saya mmg ada gastrik dr sebelum pregnant lagi..sy pon doc mmg dh bekalkan ubt ulser usus..tp bile pregnant x boleh makan.. kene hadap je.. farmasi ada ckp boleh amik gaviscon..tp gaviscon x hadam utk sy.. jd caranya..kurangkan makan pedas n berminyak. makan tpt waktu.. jgn bg perut kosong dlm jangka masa yg lama..mcm sy, plg lama 2jam je.. klu x mkn mengidap lah.. jgn amik susu, sbb susu ada asid..die akan melegakan sekejap dan lps tu akan jd lg sakit sbb susu merangsang pengeluaran asid.. kopi, teh pon sama..

Saye mkn ubat gastrik bru ok https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2022 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat ☺️

pernah cik.. tapi x blh ambil ubat gastrik.. bila try minum terus muntah je.. cik jgn ambil makanan pedas2.. minum fresh juice tanpa gula

Cuba amik jeli gamat. bancuh dgn air kosong...

kalau buang agin blh minum ubat gestrik ke

minum susu

Gaviscon