Minyak kelapa dara by D aura.

Hi ada sesiapa tak pernah or sedang consume minyak kelapa dara by D aura? Okey ke?

10 Balas

ye, saya pun baca ramai yang tak jahit lepas bersalin tu, tapi ada 1 komen buat saya takut. dia makan pil minyak tu dari awal pregnant, memang senang bersalin, tapi time nak jahit tu jadi hancur katanya sebab terlampau lembut. lepastu komen dia kena delete dengan tuan tanah. huhu saya pun ada fikir nak beli. tapi entahla. 😅 depends pada orang juga, ada yang ok makan awal², ada yang makan 7 bulan keatas.

2y ago

sama². sy pun ade bace jugak.

sebenarnye atas badan orang tu. kalau orang tuu badan dia kurang serap zat besi, makan laa apa² pun, hb nya slow sikit nak naik. sy cakap ni sebab sy ade problem tu. jadi sy consume minyak kelapa pun, hb x cantik. low jgk. jadi, begitu lah.

Sy mkn okey je,,,hb cantik gula tk sngkut..sbb mengandung dulu sangkut gula,,, sy amalkn dr 4w...Skrng sy dah 4 buln...Nk amalkn sampai bersalin,,inyallah... 😊😊 Tp sy amek yg kasul...

sy amalkan masa kandungan 7bulan .ok je sis hb pun ok cantik je 12 .nak mnum kafein pun bila g klnik ok je😂 .tp tk yah la mnum sngt .asal boleh rasa² je .

sgt2 ok..elok utk hbs,elok utk smbelit or buasir,mudah utk bersalin... sy amal dr ank pertama lg,skrg hamil ank kedua pn msih amal lg...

Saya minum.. alhamdulillah okay aje.. before ni sy kkdg sembelit tp smnjak mnum tu alhamdulillah hari2 lancar membuang.. 🤲🏻

sy tgh consume . tapi tak tahu nak ckp sbb takde bersalin lagi . org ckp bagus utk bersalin 😅 so cube ikhtiar je .

2y ago

saya pn amalkan sejak hamil trimester 1st smpai skrng trimester 3..sblm mkn d aura sya smbelit n hb rndah..tpi bila da amalkn pmbuangan sya mmg lncar n hb pn maintain je bacaan

Tak silap minyak kelapa dara x ada proven benefit utk hb cantik or sng bersalin. Ini yg sy baca from Dr imelda

2y ago

Betul, sy ada terbaca juga. 1st pregnant dulu sy sempat juga consume minyak kelapa dara, sbb baca testimoni senang nak beranak. But still susah nak beranak time tu😅 hampir2 nak kena tolak OT room lagi.. tak tau la kot2 lain badan lain juga effect dia kan😅.

saya ada dengar dan tengok juga testimoni cust tapi tak beli lagi fikir nak tunggu 7bulan baru try .. huhuu

saya asa beli tapi bln depan baru nak makan. byk kan ckp okay. tuh saya pun beli.