Nak hilangkan kuning baby..

Ada sesiapa tahu tak macam mana nak hilangkan kuning anak?? Selain susu kambing, sengkuang cina, mandian bunga kering, anggor hitam, madu asli .... sebab semua dah try tapi macam tu jugak bacaan dia ??? Harap ada yang boleh tolong saya.. anak dah 9hari ?????????

56 Balas

Haa . Jemur ank setiap pagi sebelum matahari Naik dalam kol 7 , 8 . Sebelum pukul 9 knee masuk

Ibu sendiri kene mkn buah kurma n kerap menyusu baby..insyaAllah.tu pengalaman saya.

lau sy pun dlu pena Cuba semua Tp x brkesan skli sy cmpur Susu badan n susu formula br kuning baby turun

Bf bby setiap 2 jam sekali. Pastikn bby mium susu , berak dan kencing . Utk bgi kuning cpt turun

Kejutkan setiap 2 jam untuk susukan bayi..bayi yg terkena kuning Ni mmg akan kuat tidur..

Berikan susu ibu dgn kerap , jangan makan jamu dahulu.. Boleh cuba Omb/OmbA sy ada jual

Nnt baby tu besar sebulan akan hilang sendri kuning sis jgn risau ank sya pun mcam tuu

dr ckp kerpakan bf jer.. petua dulu2 xthu la berkesan ke x. yg penting ikhtiar jer la

Ank sy kuning 2 mggu,amek keputusan masuk wad,dkt sana dorg taw apa perlu buat😊

Kasi kerap susu puan.. Sbb bby bila kuat susu keral kencing atau buang air besar.