GAVISCON UTK BUMIL OKAY KE ?

ada sesiapa pernah pakai ubat ni untuk hilangkan pedih ulu hati . kalau selamat untuk bumil boleh saya cuba . tq 💐#firstmom #ingintahu

GAVISCON UTK BUMIL OKAY KE ?
6 Balas

Inshaallah selamat untuk ibu mengandung.. saya dua kali pregnent, dua2 kali sepanjang tempoh mngandung terpaksa mkan gaviscon.. siap beli yg botol.. lambat sikit habis😅 gavisvon la penyelamat.. kalau tak, mmg tak tenang seharian tahan sakit ulu hati..

boleh makan. tp kalau awk was2. awk boleh tanya doktor. mcm sy dulu pedih ulu ati pg kk. doktor mmg bg ubat kapur. dia ckp sama je ubat kapur tu dengan gaviscon. safe untuk pregnant . cuma untuk sy, sy lbh suka ubat kapur kk sbb dia cair sikit. 😅😂

try consult doc first nnti doc akn suggestkn mana satu blh kita makan dan sesuai ketika hamil.mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

Kalau boleh cari yg Gaviscon Advanced. Yg tu mmg dia tulis khas utk bumil

3mo ago

oh ada ye utk preg punya . baiks tq nanti sy cuba cari

Beli kat farmasi atau ambil di klinik sis ubat putih kapur tu ♥️🤗

3mo ago

Macam kita amik ubat juga awak 10ml cmtu 🤗 Saya memang ada gastrik pastu campur sembelit teruk pregnant ni tu makan 🤗

Saya pernah ambil masa pregnant

3mo ago

tq sis kalau selamat digunakan sy cuba nanti