Cervical cerclage

ada sesiapa pernah menjalani prosedur cervical cerclage? dapat surat refer ke GH utk buat cervical cerclage..bole share ape risiko dan kelebihan dia? tolong sy sangat buntu sbb pernah ade history bersalin di usia kandungan 22 minggu..

2 Balas

Kawan sy ada buat. Kebaikannya boleh bantu kuatkan pintu rahim dan kandungan boleh bertahan. Sebab dia dah gugur 2 kali sebab pintu rahim buka awal. So kandungan ketiga dia buat cerclage dan kandungan selamat

3y ago

Dua dia hospital ada sis. Kalau sis mampu pg private mudah cepat . GH kene byk procedure.. HUKM private wing cost cerclage around 4k