Amniocentesis Atau Pengambilan Air Ketuban

Ada sesiapa pernah buat procedure ni? Mostly utk detect baby yg ada down syndrome atau ada abnormality. Saya tak kuat. Tadi pergi ultrasound dgn doctor di ppum, cecair belakang tengkuk baby lebih so doctor suggest utk buat test dgn ambil air ketuban utk buat full chromosome test. Jantung baby pun nampak sebelah je so kemungkinan utk survive tak pasti. Tapi baby sgt aktif tadi masa scan. Beratnya dugaan. ???

13 Balas

Semoga sis kuat dan baik2 shja

5y ago

Thank you sis ❤️

Moga awak tabah...doa byk2

5y ago

Ur welcome..

Kebetulan doctor buat extra service masa scan 10wks hari tu. Dia kata alang2 position baby tgh cantik so dia ukur blkg tengkuk baby. Alhamdulillah, - ve trisomy.