pendarahan ketika bersama selepas habis pantang

ada sesiapa pernah ada pengalaman darah keluar selepas berpantang ? sy bersama suami dah hari ke 55 dan darah nifas dh habis lama dh. apa perlu sy buat ? darah period ke ni eh ? plssss answerrrr

6 Balas

Tak sure Banyak sgt ke ? Boleh jd period juga Kalau rsa tk kena ke apa baik g check kt hosp Kalau bnyk sgt takut prob dekat dalaman , jgn main2 sis takut pula baca , sbb klau sis jahit , nnti diorang nk check akn buka balik jahitan dan buang lebihan darah , dah siap bru jahit smula Kawan saya ada pengalaman tp bukan sbb bersama la , cuma dia kerap berjalan , time tu dia tgh pntng kot , anak duk kt nicu memang tiap hri juga la dia kena sana ke sini , tmbh2 anak dia kembar , sorang je keluar seorang lg kena tahan sbb berat tk cukup Pengalaman dia , tumpah darah bnyk jugala doc buka jahitan dan buang darah beku dan jahit smula

tak pasti lah sis sbb sy pantang suami 100 hari , sis cuba monitor drh yg keluar tu , flow darah tu n brp lama darah tu keluar , if 7 hari mungkin period tp dlm masa sama kalau ad rasa sakit atau risau better consult dgn doktor

err xde pengalaman..sy msh berpantang bsma suami slma 100 hri dan lg 11 hri nk abz...tp ble bce sis pnye cte ni ase tkut lak nk bsma suami..

x pasti la sis, sy pantang 100 hari. if darah yg dtg dlm masa 60 hari dr bersalin masih dikira nifas x silap sy

mostly org pantang suami 100hr...dlmn x btl2 sembuh lg rasanya tu

Luka blm betul2 sembuh kut.