Merangkak

Ada sesiapa boleh bagi tips x, anak sya dah 10 bulan lebih , tak pandai merangkak lagi. Pusing tu laju je 😂

5 Balas

Jangan pakai seluar, kalau boleh pakaikan rompers supaya lutut rasa di lantai. Boleh beli playmat getah untuk baby. Senang training. Kena ajar dia, bila dia pusing pastu kita angkat kan sikit kaki dia mcm position nak merangkak. Bila dah pndai angkat punggung, slowly gerakan tangan dia kedepan satu mcm meniarap ke depan. Kena consistent hari hari. Dan kita kena tunjuk demo kat dia. 😀 tahu mcm funny tp baby ikut apa kita buat. Saya buat mcmni, baru masuk 6 mth dah laju meniarap.

2y ago

terima kasih byk yee

nnti puan try tgk dkt utube tips tuk rangsang anak utk merangkak dan bagaimana nk bg anak merangkak ..dlu sy belajar dkt utube disini sy sharekan link nya..hrp dpt mmbntu puan .. https://youtu.be/59TCBXrElAg hrp dpt mmbntu puan dan mg dpmudah segalanya..aamiin

2y ago

amiinnn . terima kasih byk yee

Sy bwk ank pegi taman sis suh dia merangkak ats Rumput. Sbb dia geli dgn Rumput dia pun merangkak.. Bulan strusnya baru btl2 merangkak.. Cuba la mana tahu berkesan kat anak sis juga

2y ago

ok nanti try

ni jenis x merangkak dah...jenis sampai masa bergantung dan berjalan je ni....

2y ago

hahaha dah berpaa Hari sya perhati anak, try bagi bediri sendiri dlm 10-20 saat. bediri pandai pulak 😂

bole cek kt google cara ajar merangkak