Perlukan tips

Ada sesiapa boleh bagi tips untuk tidur lena malam? Saya sakit kaki, badan setiap malam. Asyik terjaga setiap sejam.#pleasehelp #firstbaby #advicepls

11 Balas

Bersenam ringan pd siang hari 15 ke 30 minit. Makan sebelum jam 10 pm. Tempat dan posisi tidur yg selesa. Jika mampu beli tilam khas untuk tulang belakang. Tidur mengiring ke kiri (untuk bagi pengaliran darah lancar dan kandungan senang dpt nutrien) , dan kepit bantal di antara tengah peha ke bawah. Saya guna bantal tidur. letak lapik di sisi perut. letak bantal di belakang pinggang. Haha, banyak bantal buat kubu. Nak senang beli bantal ibu hamil tu. U shape tu ke.. Kalau sejuk pakai stokin. Hidu sesuatu yg menenangkan. klu saya pening, saya buka je balm bidara tu letak tepi bantal. dan sapu kat hidung dan dahi. Sakit kaki, Tinggikan kaki semasa tidur ( guna 2 biji bantal) Pengudaraan bilik yg bagus, kami just guna kipas dan tingkap sikit untuk udara keluar masuk. Pakai baju tidur selesa; kain kapas/ satin. Jangan ketat. longgar2 je. Bra less pun sesuai. Buat senaman kegel dan senaman kaki (sambil baring) sblm tidur.

Kena sure sakit kaki badan tu sbb apa. Sbb nya Sy bersenam pun, bab nak tidur malam mmg sakit jgk badan. Sy perasan, sy sakit2 sbb mmg sy jenis tahan badan sakit, bila Sy relax tu, mmg menahan sakit la sebelum nak selesa. Ntah kat mana silap nya huhu Guna bantal maternity pun makin sakit ada laaa. Maybe sis boleh mintak husband tolong urut kan bg selesa before nk tidur tu. Mcm sy kena sandar belakang kat husband/ suruh husband tolak sikit belakang baru lega boleh la baring walau rasa sedikit sakit. Kena guna husband jgk, bantal2 xjadi selesa mana pun 🤣

Mntj suami picit2 kot nti selesa https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2022 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat ☺️

for me, try buat senaman ringan kt kaki ataupun urut² pkai minyak urut.. klau sya sllu sapu minyak bidara/ minyak tolak angin kt blkg n kaki.. mmg nyenyak tidur lpastu.. 🤭

Saya pulak sjk preggy 3rd ni sakit blakang memanjg. Tak boleh tido atas katil, tido lantai alaa toto. Tiap kali nak tido mintak suami urut2 sikit blkg dgn bahu 🥲

try beli stokin untuk ibu mengandung, sleeping pillow untuk ibu mengandung ade jual kat shopee mne tau leh kurgkn sakit awk tu..

Search je tidur ibu hamil kat apps ni, keluar bnyk artikel pasal soalan awk tu

makan ubat tahan sakit bersama air mahkota dewa terbaik