Ada mommy2 yg kena covid tak time pregnant

Ada risiko tak utk kandungan?ada tak pengalaman mommy2? Baru fisrt time pregnant n lalui benda ni..

14 Balas

First of all , sis kena inform nurse yg jaga sis keadaan sis . Kemudian mereka akan buat next step untuk sis . Pregnant mom ada extra care bila covid ni untuk refer terus hospital . Saya masa trim 2 sah positive . Inform nurse jaga saya then buat swab di kk yg buat cac untuk confirmation dlm sistem mereka . Dan mereka pantau saya & baby . Incase jadi apa2 , alhamdulillah semua baik walaupun deria tiada . Sesak nafas tiada . Baby pun okay . Jangan amik mudah ya sis sebab lain orang lain risiko dia untuk ibu & baby .