Elak anak kena jaundis

Ada petua x start trimester 3 utk elak bby kna jaundis bila lahir nnt...sya darah ‘o’...ank2 yg sblum ni sllu kna jaundis dlm tempoh yg lma susah nk turunkan bilirubin

6 Balas

bnykkn minum susu kambing, anak first sy msa dlm perut sy mmg minum susu kambing dgn kurma je... klau nk sedap minum susu Maeez (susu kambing campuran buah delima, kurma, madu, delima, collagen, sarang burung walid, dll ) bila dh keluar alhamdulillah jaundis kne sehari je... walaupon dia lahir pramatang... antibody jdi kuat... pape pon ibu kne sentiasa positif .. klau dh 3 trimester nnty bby dh kluar bnykkn bgi dia minum susu bdn... bgi dia kerap buang air besar... lagi lancar proses pncernaan dia... lagi cepat sihat bby

dr zubaidi cdgkn mnum susu kambing.sbg prsediaan mse dlm kndungan...jd sy follow..since sy xllu mnum susu lain. tp sbb blum brslin kn.so xboleh la buktikan kbrkesanan. tp tiap kli sy mnum sy doa dan niat moga susu ni yg sy mnum itu mmberi aafiyat dan hindari bayi yg sy lhirkn dr sbrg pnyakit trmsuk jaundis.. klu dah lahir pula..pstinya susu ibulah yg pling mujarab.

Petua yg sy amalkan seblm & pernah bkongsi selepas *bulan ke7* Water chestnuts dbuang kulit, direbus dgn daun parsley dan carrot, minum air rebusan Blh dmakan Water chestnuts begitu jg Diminum minimum 2kali seminggu Kawan sy yg ustazah pun amalkan,dia bgtau Arwah ayah pun gunakan tuk adik bongsu dulu

4y ago

Cari kat mana2 Section produce segar Cari dan beli yg kulit licin, yg kedut selalu product lama dan kurang bkesan

sama saya darah O . sy just bagi baby minum susu badan sebanyak yang boleh + saya minum air masak sebanyak yang boleh . alhamdulillah,anak sy kena jaundis 2 hari je + bacaan tak tinggi

Sy ad terbaca ... trimester 3..minum air nie elak bby kuning...tpi xthu la betol ke x

4y ago

Alhamdulillah sy da slmat bsalin n baby xda jaundis...sy xda petua tp masuk 9bln sy da start minum air klapa muda dan omb

minum susu kambing dengan kurma .